Δράσεις

Θέλεις να νιώσεις μελισσοκόμος;

Μυήσου στα μυστικά της μελισσοκομίας
Φορεσε την ειδική στολή του μελισσοκομου μασκα γάντια κλπ που βρίσκοντε στις εγκαταστάσεις μας άναψε το καπνηστίρι πάρε το ξέστρο και άνοιξε την κυψέλη. Βρες την βασίλισσα, γνώρισε τους κηφήνες θαυμασε την επικοινωνία των μελισσών. Δικός μας μελισσοκόμος θα βρίσκετε δίπλα σου για να σου εξηγήσει όποια απορία σου δημιουργηθεί, να απαντήσει στα πιο δύσκολα ερωτήματά σου.
Μάζεψε γύρη από τους γυρεοσυλέκτες
Πήγαινε στην αποθήκη απολέπισε τα τελάρα με το μέλι γύρησέτα στον μελιτοεξαγωγέα, φιλτράρισε και γέμησε όσα βάζα θέλεις με το μέλι που εσύ παρήγαγες.

Υιοθέτησε την δική σου κυψέλη

Μπορείς έναντι συμβολικού τιμήματος να έχεις την δική σου κυψέλη μεσα στο αγρόκτημα να έρχεσαι τον ελεύθερο χρόνο σου και να δουλεύεις παρέα με τις μέλισσες και να παράγεις τα δικά σου προϊόντα πάντα με την καθοδήγηση- υποστήριξη  δικού μας  μελισσοκόμου. Είναι χαρα να απολαμβάνεις τον καφέ σου ακούγοντας τον βόμβο των μελισσών ή να εξηγείς εσυ ο ίδιος στα παιδιά σου τι είναι η μέλισσα και  τι είναι το μέλι σε ένα φυσικό περιβάλλον με δένδρα, λουλούδια και ήχους που μονο η φύση απλόχερα μπορεί να σου προσφέρει.

Γευσιγνωσία μελιών – κερήθρας- γύρης

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει όλα τα είδη μελιού που βρίσκοντε στο εκθετήριο. Να ξεχωρίσει το πευκόμελο από το ανθόμελο, να δει το μαύρο μέλι της βελανιδιάς, να γευτεί την ιδιαίτερη γεύση της σουσούρας και την υπόπικρη της καστανιάς. Να δοκιμάσει τους κόκκους γύρης και να απολαύσει ένα κομμάτι κερήθρα με μέλι.

Συλλογή Βασιλικού Πολτού παρουσία των επισκεπτών

Ο Βασιλικός πολτός είναι η τροφή της βασίλισσας μάνας. Παράγετε από τους φαρυγγικούς αδένες των νεαρών μελισσών και τροφοδοτούν την βασίλισσα με την μέθοδο της τροφάλαξης ή το τοποθετούν σε ειδικά κελιά (βασιλικά κελιά) όταν πρόκειται να αναπαραξουν και άλλες βασίλισσες για σμηνουργία
Η συλλογή του βασιλικού πολτού είναι μια επίπονη διαδικασία, απαιτει εξειδικευμένη γνώση και λεπτους μελισσοκομικούς χειρισμούς
Τους εαρινους μήνες Απριλιο, Μαιο ,Ιούνιο 2 φορες την εβδομάδα συλλέγουμε από τις κυψέλες τον βασιλικό πολτό παρουσία των επισκεπτών μας.

Δρασεις για παιδια