Δεν είναι τυχαίο ότι το νέκταρ αποτελούσε την τροφή των αθάνατων θεών του Ολύμπου. Ούτε και είναι τυχαίο ότι ο Ιπποκράτης συνιστούσε το μέλι για τη θεραπεία πολλών ασθενειών.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το μέλι αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής μας αφού προσφέρει δύναμη , ενέργεια , μακροζωία.
Αποτελεί πηγή ενέργειας για τον οργανισμό καθώς περιέχει υδατάνθρακες, βιταμίνες, ένδυμα, οργανικά οξέα μέταλλα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία και νερό, ουσίες απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Μιας και έχει αντισηπτικές ιδιότητες , είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς , μειώνει προβλήματα έλκους στο στομάχι.
Παίζει σπουδαίο ρόλο στο μεταβολισμό και τη θρέψη , δίνει άμεση ενέργεια στα συστατικά του σκελετού και των κυττάρων , βοηθά στην αποκατάσταση της υγείας, καθώς και στη δυσπεψία.
Δυναμώνει και τονώνει τον οργανισμό σε περίπτωση σωματικής ή πνευματικής κόπωσης , γιατί εμπλουτίζει το αίμα άμεσα με γλυκόζη και έτσι αποτελεί έναν θησαυρό υγείας και θρέψης οπότε δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή διατροφή του ανθρώπου…
Μελισσοθεραπεία – Μια εναλλακτική Θεραπεία
Τα τελευταία χρόνια η ιατρική κοινότητα αναγνωρίζει την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν θεραπευτικές μέθοδοι που δε θα στοχεύουν μόνο στην ανακούφιση των σωματικών συμπτωμάτων μίας πάθησης, αλλά θα αντιμετωπίζουν τον ασθενή ολιστικά.
Έμφαση θα πρέπει να δίνεται στο να έχει ο ασθενής μία συνολικά καλή κατάσταση υγείας, συμπεριλαμβάνοντας στη θεραπεία ψυχολογική και πνευματική υποστήριξη.
Έτσι, όλο και συχνότερα γίνεται λόγος για θεραπευτικές μεθόδους όπως ο βελονισμός, ο υπνωτισμός, το σιάτσου κ.α. Ας δούμε όμως τη Μελισσοθεραπεία, μια από τις λιγότερο γνωστές εναλλακτικές θεραπείες.
Τα τελευταία χρόνια η ιατρική κοινότητα αναγνωρίζει την ανάγκη.